Îngerul lui Charlie

Posted on

Astăzi am citit despre Charlie.

Charlie Wedemeyer a fost un antrenor de fotbal la un liceu din California. El a trăit timp de 30 de ani cu boala Lou Gehrid sau ALS (Scleroza laterală amiotrofică) ce se caracterizează printr-o degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinării.

Charlie îşi putea mişca doar ochii şi gura, însă fără a putea scoate vreun sunet. Uimitor este faptul că, în ciuda dizabilităţilor sale, acesta a continuat să profeseze.

În tot acest timp, Lucy, soţia lui, a tradus pentru ceilalţi din jur tot ce încerca să spună. După ce s-a retras din antrenat, Charlie şi soţia sa au început să ţină conferinţe motivaţionale cu scopul de a fi o inspiraţie pentru oamenii care se luptă cu greutăţile vieţii şi pentru a oferi o perspectivă diferită asupra termenului “învingător”.

Situaţiile de genul te fac te întrebi: De fapt, ce este viaţa? Te întrebi cum se face că oameni ca Charlie găsesc puterea de a lupta cu propriile dizabilităţi, iar oameni ca tine sau ca mine, se simt uneori împovăraţi de greutăţi zilnice, cărora le atribuim parcă prea mare însemnătate.

În momentul în care eu citesc despre oameni ca Charlie, realizez că problemele de astăzi s-ar putea să apună în fata nesiguranţei şi inevitabilului de mâine. Realizez că oamenii pot fi ca un elastic care nu se rupe şi mentalitatea de fapt, face diferenţa dintre viaţă şi moarte. Pentru că poţi să fii sănătos şi să nu trăieşti cu adevărat, sau bolnav, dar  să trăieşti cu bucurie fiecare moment.

Cine este îngerul lui Charlie?

Lucy, soţia lui.

De ce?

Pentru că i-a rămas alături.

Pentru că îngerii asta fac. Rămân lângă tine, indiferent de situaţie.

Dacă am învăţat un lucru până acum, este faptul că oamenii sunt schimbători. Părerea de astăzi s-ar putea să nu mai coincidă cu părerea de mâine, iar jurămintele de astăzi s-ar putea să nu mai aibă aceeaşi însemnătate şi intensitate a doua zi.

Însă în momentul în care dragostea, ataşamentul, responsabilitatea şi maturitatea, pe lângă multe altele, înconjoară doi oameni, în mod cert lucrurile imposibile devin posibile. Sigur nu este uşor. Dar ce este greu, te face cu siguranţă mai puternic.

Fiecare avem undeva îngerul nostru. Omul care indiferent de situaţie, este acolo. Omul care poate are lacrimi pe obraz uneori, însă nu ţi le arată. Care deşi nu ştie ce să facă,  găseşte răspunsuri. Omul care atunci când îţi este greu, este lângă tine necondiţionat. Care împarte cu tine tot. Care te ajută şi te susţine,chiar dacă eşti defect uneori. Omul înger al tău…

Tu ţi l-ai găsit?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *