Esenţe rele!

Posted on

Mă gândesc că la un moment dat, este bine să faci un calcul simplu, pentru tine.Să te oprești un pic din drumul tău şi să te întrebi: „Până acum , totalitatea comportamentelor și acțiunilor  mele bune,  le depășesc pe cele rele?”. Răspunsul s-ar putea să te surprindă, nu-i așa?

Cam așa separ eu  cele două categorii : Bun și Rău. Pentru mine, oamenii buni rămân buni. Buni pentru ei, pentru mintea şi sufletul lor şi poate şi pentru a altora. Iar oamenii răi, rămân rai. Răi pentru ei şi pentru alţii. Ei uneori se prefac buni, însă apoi redevin răi cu prima ocazie.

Am învăţat că sunt oameni printre oameni.Unii  care  te impactează pozitiv, iar alţii negativ. Oricât de mult ţi-ai dori să ai parte numai de prima categorie, viaţa îţi arată că nu este posibil. Însă se mai  întâmplă ca persoanele din jur să te păcălească uneori. Să te păcălească de fapt masca care vor să o arate societăţii. Pentru că, de multe ori, unii se pierd în măşti, închipuiri şi aparenţe. Oricum ar fi , am văzut că  la un moment dat, natura reală a omului tot iese la iveală.

Astăzi vreau sa vorbesc un pic  despre oameni toxici. Da, ei ! Acea categorie care stă la pândă la fiecare colțișor de drum, pentru a obține ceva pentru ego-ul lor măreț. Acea categorie care uneori te seacă de puteri. Care te poate lăsa fără vlagă, dacă nu ești atent. Acele persoane care nu știu cine sunt, însă se pricep de minune să catalogheze pe alţii. Care se pierd în închipuirea lor. Care pot distruge oameni si relații…

Cum știi că ai intrat în contact cu o persoană de genul?

Iată 8 indicii:

  1. După fiecare discuție avută cu ei, te învăluie o stare apatică!
  2. Simți invidia ascunsă în vorbele lor, în momentul în care le spui de o reușită, deși par a te încuraja sau felicita!
  3. În momentul în care le prezinți orice , primul lucru care îl spun este descurajator!
  4. După o dezbatere cu ei pe un anumit subiect, ești obosit psihic, deși ziua de abia a început!
  5. Încearcă în mod constant să manipuleze evoluția lucrurilor în favoarea lor!
  6. Nu există lucru sau om căruia să nu îi evidențieze  aspectele negative.
  7. Pun în mod constant accentul doar pe propria persoană! Cel mai important pentru ei, sunt ei înșiși.
  8. Conversațiile cu ei par a nu se mai termina , întrucât de multe ori încearcă să abată discuția către altă direcție decât cea principală.

Da, este obositor să intri în contact cu persoane  de genul. Mai ales în cazul în care circumstanțele sunt de așa natură încât te forțează să te învârți în jurul lor. Fie că vorbim despre locul de muncă, familie  sau cunoștințe, la un moment dat tot te lovești de ei. De aceea este foarte important să știi cum să te aperi, pentru că altfel,  te poți trezi învârtindu-te  într-o stare de agitație, sau chiar depresie.

Ce putem face pentru a limita impactul lor asupra noastră?

Cel mai important: crearea de bariere a ne-afectării. Da, bariere! Sunt atât de bune în cazurile de genul. Un om toxic nu are cum să treacă de bariera impusă de tine, decât dacă îl lași. Îi poți arăta că nu te interesează sau afectează comportamentul sau spusele lui. Ignorarea sufocă temperamentele nocive. În momentul în care vede că nu te afectează, cu siguranță va continua să încerce să te impacteze negativ. Nu se va opri niciodată. Nu se poate abţine. Însă cel mai important este ca tu să realizezi natura omului de lângă tine şi să spui stop atunci când este cazul. Şi prin stop, mă refer poate şi la eliminarea  lui elegantă din viaţa ta, dacă este cazul.

Da, pentru că uneori cel mai sănătos pentru tine este să faci asta. Altfel, oamenii toxici se hrănesc cu tine şi tu îţi pierzi esenţa şi bucuria. Ei ştiu doar să consume. Asta au învăţat să facă. Să se hrănească cu energia pozitivă a altora, secându-i de puteri.De aceea, în ceea ce îi priveşte, există acel moment în viaţa ta în care poate mintea ţipă la tine să spui stop. Să elimini tot ce te intoxică. Să elimi sursa relelor.

Momentul prielnic pentru a face asta este chiar momentul de faţă. Chiar dacă poate nu este înţeles de alţii. Nici nu trebuie. Trebuie să fie înţeles doar de tine. Pentru că sănătatea ta este cea mai importantă. Cea psihică mai ales…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *