Scrisoare către soțul meu.

Posted on

Dragul meu soț,

Atât de des îmi vine să țip a dragoste… Pentru tine. Îmi vine să mă urc pe un vârf de orice să îmi exprim dragostea. Îmi vine să iau o portavoce să îmi cânt sentimentele. Știu că nu am voce de privighetoare, însă tu știi ce nebună sunt eu.

De altfel, știi că nu am nevoie de vreo zi specială în care să îmi exprim emoțiile. Nici nu e nevoie. Știu că este perfect să mi le exprim zilnic. Pentru că îmi face bine. Pentru că ne face bine.

Niciodată nu am crezut în dragoste doar de aniversări. Însă cred cu tărie în dragostea noastră zilnică, asumată și construită de ambele părți. Cred în gesturi minuscule pe care le apreciez zi de zi. Cred în tine și în noi.În puterea noastră de a fi de toate pentru noi. Și amici, amanți, tovarăși de vorbă, confidenți și intelectuali. Suntem doi cameleoni care ne transformăm în funcție de celălalt și de nevoile lui.

Știu că magia de la început s-a dus de mult. Este bine știut că ea este efemeră. Cine nu a descoperit încă asta, va alerga mereu după utopii. Însă am văzut că noi, cu inteligență și dedicare am schimbat-o în ceva mult mai puternic, într-o legătură aparte care trece orice obstacol și dansează cu timpul. Timpul care sper să ne fie amic de lungă durată. Pentru că mereu ne imaginez la bătrânețe, ridați și veseli, plimbându-ne împreună în locuri minunate.

Tu ești persoana care mă cunoaște cel mai bine. Îmi știe toanele, nervii, stările și sufletul. Văd că uneori nu îți este deloc ușor să conviețuiești cu un scorpion în casă, însă tu ești atât de puternic, încât uneori tăria ta mă lasă mută. (Bine, hai să nu exagerăm. Mută nu am să fiu eu niciodată!Doar sunt femeie:)); și una sălbatică uneori). Însă am simțit din prima un lucru esențial pentru mine: am simțit mereu că atunci când îmi este greu, este suficient să ajung în brațele tale, să știu că totul va fi bine.

Tu ești jumătatea mea. Cu toate nuanțele tale. Cu tot ce ține de tine. Cu gesturile tale mici fără de care nu pot trăi acum. Pentru că și cafeaua îmi reamintește ce norocoasă sunt că te-am întâlnit. Acea cafea făcută în fiecare dimineață de tine, când te trezești special înaintea mea pentru a o face. Știu că nu este simplu. Am încercat și eu într-o dimineață să o fac să te surprind, și știi bine cum mi-a ieșit.:)) Ai tehnica ta secretă…

Poate mai uit uneori să îți spun și arăt cât de mult te iubesc. Aşa sunt unele zile. Mai anemice. Însă sper că îmi revin repede. Pentru că  știu că orice flacără trebuie întreținută, indiferent de natura ei.

Îți scriu cu inima. Inima asta a mea, ce pe zi ce trece este tot mai înnebunită după tine. Pentru că fiecare zi cu tine este perfectă chiar și cu imperfecţiuni. Pentru că poate uit să îți mulțumesc în fiecare zi.

Îți mulțumesc pentru fiecare detaliu și fiecare gest mărunt.

Îți mulțumesc pentru că… exiști!

Cu dragoste,

A ta soție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *