Munca, ingredientul final!

Posted on

Ador diminețile în care îmi pot aminti visele la cafea.Știu că ele sunt practic reflexii ale situațiilor , frustrărilor și trăirilor de care ne lovim zilnic.Este practic modul creierului de a îmi transmite niște mesaje subtile din viața reală.

Sunt dăți în care îmi doresc atât de mult să mi le aduc aminte,însă nu reușesc…Însă  astăzi este diferit. Scurt, detaliat și plin de înțeles, pentru a-mi începe ziua în forță.
Se făcea că mergeam grăbită prin mulțime în orașul copilăriei mele. Deodată, trec prin piața prin care am trecut de mii de ori și văd un magazin cu o vitrină imensă, plină de prăjituri. Ochii au început să îmi strălucească și pofta de dulce a pus imediat stăpânire pe mine.
Erau cele mai atrăgătoare prăjituri pe care le-am văzut în viața mea. Savarine, eclere, negrese și nu numai. Raiul dulcelui pe pământ. Toate arătau demențial. Însă am băgat de seamă că savarinele erau reginele acolo. Niciodată nu am fost înnebunită după ele, însă de data aceasta arătau criminal de bine. Am intrat pofticioasă înăuntru și am spus:
– 2 savarine vă rog! Acelea din colț, mari!
– Sigur, imediat.
Așteptam cu ochii mari și încântați bunătățile, când, deodată, vânzătoarea îmi înmânează două bucăți de ciocolată albă spunând:
– Imediat urmează şi zahărul.
Eu contrariată:
– Scuze, dar v-am cerut cele două savarine din colţ!
– Păi da, acelea sunt pentru vitrină! Aici noi vă dăm ingredientele, şi dumneavoastră vă faceți prăjitura acasă!
– Poftim? Dar nici tavă de prăjituri nu am!
– Cum să nu aveți tava de prăjituri? Toată lumea are! Imediat vă dau zahărul şi frişca.
– Am considerat că nu am nevoie de tava. Prefer să cumpăr două prăjituri decât să mă chinui să le fac.
Mi-a pus contrariată ultimele două ingrediente în mână,iar apoi mi-a oferit zâmbetul acela de vânzător care te zorește să pleci.Am ieșit din magazin extrem de ofticată , cu o sacoşică de ingrediente în mână, căutând magazinul de tăvi pentru prăjituri.

M-am trezit zâmbind.Iată cum în dimineața asta am realizat că până şi visele mele merg pe principiul: dacă îţi doreşti ceva, munceşte pentru a obține ce vrei! Ingredientele vin pe parcurs ,însă produsul finit un pic mai greu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *